Artikeln publicerades 31 maj 2024

Vi söker produktionsansvarig för fjärrvärme

Trivs du med att arbeta i nära samverkan med både interna och externa kontakter kombinerat med ett intresse för olika energilösningar samt att utveckla kundrelationer? Här erbjuds du ett varierat arbetsinnehåll hos en verksamhet som kan erbjuda dig stora utvecklingsmöjligheter och ett samhällsviktigt uppdrag kopplat till bland annat Volvo AB:s kommande fabrikssatsning i Mariestad.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som produktionsansvarig är du beställare av arbeten och tjänster som avser den löpande driften och underhållet av fjärrvärmeproduktion i Töreboda och Lyrestad, där verksamhetsområdet innefattar ett ansvar för att produktionen i våra egna panncentraler drivs så effektivt som möjligt. Du jobbar i nära samarbete med inhyrd driftpersonal i dom flesta förekommande arbetsuppgifterna. Du upprättar handlingsplaner och strategier för drift och underhåll av produktionsenheterna, kontrollplaner, miljötillstånd, entreprenörer samt projekterar och leder förbättringsarbeten. Rollen innefattar många olika kontaktytor med entreprenörer, leverantörer, kommuner, kunder med mera och innebär även uppgifter som berör framtagning av ekonomiska kalkyler, budget samt upphandlings- och beslutsunderlag.

Din profil

Vi söker en strukturerad och analytisk person som har en känsla för detaljer och som trivs med ordning och reda, samt av att arbeta tätt ihop med kollegor i en serviceinriktad och samhällsviktig verksamhet. Du är resultatorienterad samt har en god förmåga att identifiera, formulera och lösa problem tillsammans med en fallenhet att löpande tillgodogöra dig nya tekniska och vetenskapliga kunskaper som sedan omsätts i ditt dagliga arbete. Vidare är du kommunikativ, beslutsmässig och prestigelös i ditt sätt att vara.

Vi tror att en ingenjörsbakgrund (civil- eller högskoleingenjör), alternativt motsvarande med energi- och/eller underhållsinriktning är starkt meriterande för att lyckas i tjänsten. Kurser inom ekonomi och juridik är även det meriterande. Du har ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där tidigare erfarenheter av framför allt fjärrvärmeproduktion är intressant. Vidare har du goda kunskaper i Office-paketet ihop med tidigare erfarenheter av förbränningslära samt styr & reglerteknik. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift samt innehar B- körkort.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV senast 2024-06-30 via e-post till harri.magnusson@vanerenergi.se. Vid frågor eller mer information vänligen kontakta Harri Magnusson på telefonnummer 0501-637 66.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om oss

VänerEnergi AB ägs av Mariestad och Töreboda kommuner. I koncernen ingår moderbolaget VänerEnergi AB och de helägda dotterbolagen VänerEnergi Tjänster AB, VänerEnergi Service AB och VänerEl AB. Vi bedriver verksamhet inom elnät, stadsnät, fjärrvärme och telefoni. I VänerEl AB erbjuder vi elhandel.

Fjärrvärmeavdelningen är en beställarorganisation som består av fyra medarbetare som var och en har specialistkompetens inom sitt ansvarsområde – Produktion, Distribution och Marknad. Arbetssättet är teamorienterat. Vi levererar fjärrvärme och ånga vid drygt 1 700 kundanslutningar i våra tre fjärrvärmenät - Mariestad, Lyrestad och Töreboda. Fjärrvärme och ånga till Mariestads fjärrvärmenät köps från intressebolaget Katrinefors Kraftvärme AB. I Töreboda och Lyrestad produceras värmen i egna biobränsleeldade panncentraler. Avdelningen omsätter cirkaa 180 GWh och 150 MSEK per år.

Vi är certifierade enligt ISO 14001 sedan 2004.