Artikeln publicerades 25 april 2024

Vi söker redovisningsekonom

Lockas du av att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom ekonomi hos en omtyckt arbetsgivare? Vi söker nu en strukturerad och serviceinriktad redovisningsekonom till VänerEnergi i Mariestad. Här erbjuds du en omväxlande och stimulerande vardag hos det lokala energibolaget som står inför en spännande resa sett till Mariestads fortsatta tillväxt!

Dina arbetsuppgifter

I din roll som redovisningsekonom är du en del av verksamhetens ekonomiavdelning, som består av fem medarbetare. Avdelningen ansvarar för ekonomifunktionen och personaladministrationen för bolagskoncernen VänerEnergi samt Katrinefors Kraftvärme AB. Teamet hanterar även flera administrativa uppgifter inom samtliga bolag. Ditt arbete omfattar månadsbokslut, tertialbokslut, årsbokslut och årsredovisningar, tillsammans med löpande arbete inom bokföring, uppföljningar och avstämningar. Dessutom kommer du att vara involverad i budgetarbete, ekonomiska analyser, likviditetsplanering och andra ekonomirelaterade uppgifter.

Tjänsten är på heltid, dagtid med start enligt överenskommelse.

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att en utbildningsbakgrund inom ekonomi motsvarande gymnasienivå eller högre är en förutsättning. Du har några års erfarenhet av ovan nämnda uppgifter och känner dig trygg i att arbeta med bokslut och årsredovisningar, parallellt med goda kunskaper inom redovisning och momshantering. Vi ser det som meriterande om du har arbetat med löner och/eller har tidigare erfarenhet av energibranschen, dock är inget av detta ett krav för tjänsten. Du behärskar svenska obehindrat samt har grundläggande kunskaper i engelska, kombinerat med goda kunskaper inom Officepaketet där du framförallt arbetat med Excel.

För den här tjänsten värdesätter vi lokal förankring.

Vi söker efter dig som är strukturerad, noggrann och som trivs med att arbeta både självständigt och i nära samarbete med kollegor för att uppnå gemensamma mål. Du är prestigelös och har en serviceinriktad inställning. Dessutom har du förmågan att vara effektiv och stresstålig, även när du har flera arbetsuppgifter samtidigt. Du trivs i en yrkesroll där du kan kombinera varierande arbetsuppgifter inom ekonomi med möjligheten att utvecklas och bidra med idéer som leder till förbättringar för hela verksamheten.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Professionals Nord. Vid frågor eller mer information vänligen kontakta Staffan Arkelöv på staffan.arkelov@pn.se eller
070-377 77 12.

Vi tillämpar ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, därför är du varmt välkommen med din ansökan redan idag! Då vi inte tar emot ansökan via mail hänvisar vi dig till att söka via annonsen.